Hírek, aktualitások

Kapcsolattartási lehetőségek a látogatási tilalom alatt

Az országos tisztifőorvos az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében 2020. szeptember 8-tól teljes körű látogatási tilalmat rendelt el. A Soproni Gyógyközpontban bevezetett megelőző járványügyi intézkedésekről, a látogatási tilalom alatti kapcsolattartás lehetőségeiről Farkas Andrea ápolási igazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Kitüntetések az orvosi hivatás ünnepén

A Semmelweis Nap a magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. 2020. június 29-én a volt Megyeháza Dísztermében tartotta Semmelweis–napi ünnepségét a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény több mint 43 munkatársa és két osztály kollektívája részesült elismerésben.

Nem dohányzók világnapja – május 31.

A Dohányzásellenes Világnap minden évben felhívja a figyelmet a dohányzás káros hatásaira és a cigarettagyártók üzleti fogásaira. Arra is rámutat, hogy mit tehet az egyes ember egészségének és a környezet egészségének védelme érdekében.

Május 12-e a Nemzetközi Ápolók Napja

2020. évet a WHO Florence Nightingale emlékévnek nyilvánította, az emlékév fővédnöke Katalin hercegné.

Adományából trauma fúrófejek kerültek beszerzésre

A Casino Sopront üzemeltető CAI Hungary Kft. adományából trauma fúrófejek kerültek beszerzésre a Soproni Gyógyközpont Traumatológia osztályának.

Urológia osztály számára adományozás

Vállalkozók és magánszemélyek egy endoscopos torony beszerzésével segítették elő a Soproni Gyógyközpont Urológia Osztály tevékenységét.