Ma a Rákellenes Világnapon nyílt levélben szólítjuk meg a régiónkban élő hölgyeket

Évente többezer nőt diagnosztizálnak Magyarországon emlődaganattal. Bár az orvostudomány a mellrák diagnosztika és gyógyítás területén is rohamos fejlődést mutat, ennek ellenére sajnálatos módon még mindig kétezer feletti évente azok száma, akiket ebben a betegségben veszítünk el. Ennek oka többek között az, hogy a nők túl későn fedezik fel magukon az elváltozást, nem járnak el az ingyenes, szervezett szűrővizsgálatokra.

Szomorú statisztikai adatokat tudunk felmutatni. Soproni régióban a tavalyi évben 12 131 nő kapott mammográfiás szűrésre meghívó levelet és csupán 3570 fő jelent meg a vizsgálaton. Nagymértékben javulhatna a nők életben maradási esélye, ha a megszólított, 45-65 év közötti nők, két évente, az egészségük érdekében rendszeresen eljárna ezekre a szűrővizsgálatokra. Érthetetlen, hogy miért ilyen passzívak a nők. A vizsgálat fájdalommentes,  viszont esélyt ad arra, hogy sokáig élhessünk. Itt és most szeretnénk kérni minden nőtársunkat, hogy ne halogassa ezeket a fontos vizsgálatokat!
Sopronban a következő napokon és helyen van mammográfiás szűrővizsgálat: csütörtök-péntek, 8-12 óra között, Soproni Gyógyközpont /Győri út 15./
V. Diagnosztikai tömb. A meghívó levelet kérjük vigye magával.


         Dr. Hoffer Krisztina            Pásztor Enikő
        osztályvezető főorvos        egyetemi oktató