Alapítványaink

Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 2003-ban alakult közhasznú szervezet, amely azóta is aktívan működik. Az alapítvány kitűzött céljai között szerepel az egészségvédelem, az egészségfejlesztés, továbbá a Soproni Gyógyközpont tevékenységét segítő műszerek, eszközök és gépek beszerzése. Civil szervezetünk támogatja az intézményi egészségügyi szakképzést és továbbképzést is. Alapítványunk rendszeresen segíti országos jelentőségű konferenciáink megrendezését.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány bevételeit jótékonysági felajánlások, céges adományok és a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyó támogatások teszik ki.

Civil szervezetünk 2016-ban a Szemészeti Osztály részére a zöldhályog kezelésékhez alkalmas SLT-lézert, a Koraszülött részleg számára új lélegeztető gépet, a Röntgen- és Izotópdiagnosztikai Osztálynak pedig az ultrahang és röntgen diagnosztikában alkalmazott műszereket adományozott. A higiénés feltételeket, az infekciókontrollt, valamint a komfortkörülményeket javító beszerzések is megvalósultak: új takarítógépek, felmosó fejek, 150 db paplan és 200 db párna érkezett intézményünkbe.

Alapítványunk 2016-ban az SZJA 1%-os felajánlásokból minden eddiginél nagyobb, 3.879.453 forint támogatásban részesült. A bankszámlaszámunkra beérkezett összegből a kórház műtéti tevékenységének eszközhátterét fejlesztettük. A Sebészeti Osztály szövetkímélő rádiófrekvenciás vágó-koaguláló eszközt, az Urológiai Osztály az endoszkópos beavatkozásokhoz szükséges új optikát, a Központi Műtő pedig vértelenítő mandzsettákat kapott.

2017-ben kitűzött céljaink között szerepel az ápolási feltételek, a diagnosztikai szolgáltatások, a koraszülött ellátás, valamint az aneszteziológiai és műtéti tevékenység eszközhátterének fejlesztése.

Valamennyi támogatónknak ezúton köszönjük felajánlását!

Amennyiben Ön is segítené alapítványunk célkitűzéseinek megvalósítását, adományát a következő számlaszámra várjuk:

Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány
Adószám: 18980749-1-08
Bankszámlaszám:17600011-00004530-00200004

Ápolásért Alapítvány

Civil szervezetünket 1997 –ben alapítottuk a Soproni Gyógyközpontban dolgozók szakirányú továbbtanulásának, továbbképzésének, az egészségügyi szakdolgozók szakmai rendezvényeken (konferenciákon, előadásokon, tanulmányutakon) való részvételének, valamint a munkájukat segítő ápolási eszközök beszerzésének elősegítésére.

Alapítványunk támogatásával rendezzük meg évente a szakdolgozók tudományos értekezletét, mely az évek során regionális szakmai találkozóvá nőtte ki magát.

Ápolási eszközöket: hajmosó- és hajvágó szetteket, fürdető kesztyűket, körömápoló készleteket is beszereztünk alapítványunk támogatásával a szakdolgozók munkájának megkönnyítése érdekében. Civil szervezetünk különféle szakkönyvek megvásárlásával segítette szakdolgozóink ismeretének bővítését, aktualizálását.

Az Ápolásért Alapítvány nyitott és nemzetközi, ennek megfelelően a hivatalos magyar fizetőeszköztől eltérő deviza befizetéseket is fogadhat.

Amennyiben Ön is segítené az Ápolásért Alapítvány célkitűzéseinek megvalósítását, adományát a következő számlaszámra várjuk:
Számlaszám: 11737083-20092706

Adója 1%-át a következő adószámra juttathatja el:
Adószám: 18534874-1-08