Váltás akadálymentes nézetre

Patológia

Betegként általában csak a minket vizsgáló, kezelő orvosokkal, nővérekkel találkozunk, állapotunk javulását, gyógyulásunkat az ő munkájuknak, tudásuknak, tevékenységüknek tulajdonítjuk. De ahhoz, hogy ők legjobb tudásuk szerint dolgozhassanak gyógyulásunkért, számos másik orvos, egészségügyi dolgozó munkájára van szükség a háttérben.

Ilyen terület a patológia is, a beteg szervezetben végbemenő változások, kórokok, valamint ezek következményeinek és összefüggéseinek vizsgálatával foglalkozó tudomány. A szervezetből vett szövetminták mikroszkóp alatti vizsgálata elengedhetetlenül fontos információt ad az orvosi kórisme felállításához, döntően meghatározza a kezelést.

Gyógyközpontunk patológiai részlegén, mely a kórház IV. épületének alagsorában található, 5 magasan képzett, a patológiai diagnosztika területén évtizedek óta dolgozó, patológiai, citopatológiai és radiológus szakvizsgával rendelkező szakorvos, valamint egy elhivatott asszisztensekből, szakasszisztensekből, adminisztrátorokból, boncmesterekből és takarítóból álló team dolgozik nap mint nap azért, hogy minél hamarabb megszülethessen a pontos diagnózis, és kollégáik minél előbb elkezdhessék a szükséges kezelést. Itt nyújtunk segítséget az elhunytakkal kapcsolatban szükséges ügyintézésben is.

Összehangolt, professzionális munkájuknak köszönhetően évente több mint 23 ezer vizsgálattal segítik a gyógyítást. A teljes körű akkreditációval rendelkező részlegen folyamatosan bővül az igénybe vehető módszerek, technikák, eszközök sora, így a diagnosztikai vizsgálatok egyre szélesebb skáláját tudjuk elvégezni szigorú minőségbiztosítási elveinknek megfelelően. Ehhez megbízható hátteret jelent a professzionális, folyamatosan fejlesztett informatikai háttér.

Személyes konzultációra, tanácsadásra időpont egyeztethető a 99/514 – 348 – as telefonszámon.

Fejlesztések, eredmények:

Sikerrel zárult a Heal Now pályázat, az első osztrák-magyar határon átívelő egészségügyi együttműködési projekt:

https://www.youtube.com/watch?v=jruTZBeh5Ss

https://vimeo.com/790017282

Munkatársaink:

Dr. Ringelhan Birgitosztályvezető főorvos

Orvosaink:

Dr. Gábor Valéria, főorvos, önkéntes segítőDr. Kovács Bernadett, szakorvosjelöltDr. Németh István, főorvos Dr. Sipos Gábor, szakorvosDr. Sipos József †, főorvosDr. Tolvaj Balázs, főorvos