Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Az alkoholfogyasztás egészségkárosító hatásai

A tartós, nagymennyiségű alkoholfogyasztás számos egészségügyi kockázattal jár. A legtöbb szerv működését negatívan befolyásolja, és akár visszafordíthatatlan károsodást is okozhat.

Mire figyeljünk a kullancsszezon idején?

Az első tavaszi napsugarak egyre több embert csalogatnak a természetbe. Erdőjárás, túrázás, szabadtéri programok közben már találkozhatunk kullancsokkal. A vérszívók egy része különböző betegségeket terjeszthet, de megfelelő ismeretek birtokában megelőzhetjük a megfertőződést.

Március az endometriózis hónapja

Becslések szerint a női népesség mintegy 2-10 százaléka érintett endometriózissal, sőt a meddő nők esetében ez az arány akár 50 százalék is lehet, ezért rendkívül fontos, hogy minél több fórumon beszéljünk erről a betegségről.

Rangos kitüntetésben részesült Prof. Dr. Baranyai Tibor

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozatában részesült Prof. Dr. Baranyai Tibor, a Soproni Gyógyközpont Röntgen- és Izotópdiagnosztikai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, volt kórházigazgató.

Óvjuk veséink egészségét!

A március 9-i vese világnapja világszerte felhívja a figyelmet vesénk központi szerepére általános egészségünk megőrzése szempontjából. A kampánynap célja, hogy megismertesse a vesebetegségek megelőzési lehetőségeit, a kockázati tényezőket, valamint ösztönözze a szűrővizsgálatokon való részvételt.

Palliatív szemlélettel a gyógyíthatatlan betegekért

A Soproni Gyógyközpontban nárciszültetéssel tisztelegtek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és a hospice ellátásban résztvevők előtt. A hagyományok szerint a kórház közelmúltban elhunyt munkatársairól is megemlékeztek.