Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

A helyes kézmosás három aranyszabálya

Október 15. a Kézmosás világnapja, amelynek célja, hogy ösztönözze a higiéniai szabályok betartását, tudatosítsa a szappannal történő kézmosás kedvező hatásait a betegségek megelőzésében.

Ne halogassa az emlőszűrést!

Az emlőrák a magyar nők leggyakrabban előforduló daganata, évente átlagosan mintegy 7000 új beteget diagnosztizálnak hazánkban. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a korai felismerés fontosságára.

Egészséges életmóddal az egészséges szívért

Erdei sétát szervezett a Soproni Gyógyközpont a Szív Világnapja alkalmából. A résztvevők a Rehabilitációs Intézet gyógytornászainak vezetésével az erdei tornapálya állomásain könnyű tornagyakorlatokat is végezhettek.

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Soproni Gyógyközpont Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya. A jubileumi esemény alkalmából Dr. Kulcsár Dániel orvosigazgató és Farkas Andrea ápolási igazgató köszöntötte az osztály volt és jelenlegi munkatársait. A kórházi kollektíva fél évszázados kimagasló szakmai tevékenységét díszoklevéllel is elismerték.

Éljen 140/90 alatt!

A Magyar Hypertonia Társaság szeptembert a vérnyomásmérés hónapjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a ma már népbetegségnek számító magas vérnyomás veszélyeire. A Soproni Gyógyközpont az országos felhíváshoz csatlakozva szeptember 16-án Vérnyomásmérő napot szervezett, amelynek során a kórház szakemberei a város nagy ügyfélforgalmú helyszínein ingyenes hipertóniaszűrést végeztek.

Hétköznapi kincs: az anyatej

A szoptatás a táplálás legtermészetesebb formája, mely erősíti az anya-gyermek közötti kötődést és biztonságot, megnyugvást nyújt a babáknak. Augusztus első hete az anyatejes táplálás világhete, amely idén a szoptató édesanyák közösségi támogatására hívja fel a figyelmet.