Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

A méhnyakrák védőoltással és szűréssel megelőzhető

Minden év januárjának harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Az Egészségügyi Világszervezet szerint ahhoz, hogy a méhnyakrák teljesen eltűnjön a Föld színéről, arra van szükség, hogy 15 éves korukra a lányok legalább 90 százaléka megkapja a HPV elleni védőoltást, a felnőtt nők pedig minél nagyobb számban, rendszeresen járjanak nőgyógyászati szűrővizsgálatra.

Folyamatosan emelkedik a szülések száma Sopronban

A szülésszámok fokozatos növekedése tapasztalható a Soproni Gyógyközpontban. A koronavírus világjárvány ellenére, 2021-ben - az előző évhez képest - mintegy 10 százalékkal emelkedett a kórházban született babák száma.

Újabb napokkal bővül az 5-11 éves gyermekek oltási programja

Január 15-től – a szülők munkarendjéhez igazodva - szombati napokon is lehetőséget biztosít a Soproni Gyógyközpont az 5-11 éves gyermekek oltására.

Egy éve működik a soproni oltópont

2021. január 6-án nyitotta meg kapuit a soproni oltópont, ahol a kórház munkatársai az elmúlt egy évben mintegy 127 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be.

Újabb oltási akciónapokat hirdetett a Soproni Gyógyközpont

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akciónapokat szervez a Soproni Gyógyközpont a Várisi úti oltóponton.

Megszületett Sopron első újévi babája

Január másodikán, 13 óra 58 perckor született meg az idei év első babája Sopronban. Elekfalvi Zalán természetes úton, a kiírt időpontnál kicsivel korábban jött a világra. A kisfiú a család első gyermekeként, 3300 grammal és 52 cm-es hosszúsággal, egészségesen született a Soproni Gyógyközpontban.