Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Elhunyt Dr. Rosta Gábor osztályvezető főorvos

Életének 59. évében elhunyt Dr. Rosta Gábor, a Soproni Gyógyközpont Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosa. A betegellátás iránt elkötelezett, széleskörű szakmai tudásáról ismert munkatársunk halálhíréről megrendülten értesültünk.

Köszönet az életmentő szakápolónak

Munkahelyén, a Soproni Gyógyközpontban is köszöntötték Szakács Veronika szakápolót, aki a múlt héten strandolás közben megmentette egy 4 éves kisfiú életét a Lővér strandon.

Elismerések az orvosi hivatás ünnepén

Június 29-én tartotta Semmelweis–napi rendezvényét a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény 73 munkatársát és 4 kollektíváját tüntették ki Sopron város egészségügyi ellátásában végzett példaértékű tevékenységéért.

Dönts a leszokás mellett!

Az Egészségügyi Világszervezet tagállamai 1987-ben döntöttek a Dohányzásmentes Világnap létrehozásáról. Célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás járványszerű terjedésére és veszélyeire.

Fókuszban az elhízás

Az elhízás a 21. század egyik legnagyobb közegészségügyi problémája. A túlsúlyt sokszor ráfogjuk a genetikai tényezőkre, azonban a kialakult testsúly többlet hátterében legtöbbször a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód áll.

Életmentő készüléket kapott a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály

Defibrillátor készüléket adományozott az Olasz Hegyi Vadász Ejtőernyős Egyesület a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya részére.