Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Elhunyt Dr. Komornoki László

Életének 72. évében elhunyt Dr. Komornoki László, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány elnöke. Közéleti szerepvállalásai mellett egész életét áthatotta a jótékonykodás, a rászorulók megsegítése és a kórház patronálása.

Folyamatos az ápolók képzése a Soproni Gyógyközpontban

Nyolcadik alkalommal indította el államilag támogatott, ingyenes ápoló képzését a Soproni Gyógyközpont a Soproni Szakképzési Centrummal együttműködve. A gyakorlati helyszínt és az oktatókat ezúttal is a kórház biztosította, a felnőttképzés keretében újabb 12 tanuló tett sikeres vizsgát.

Szavazzon Ön is kórházunk orvosaira!

A Soproni Gyógyközpont kilenc orvosát jelölték idén a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Az elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik orvosi munkájukat rendkívüli elhivatottsággal, odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel végzik.

Köszönet az ápolóknak

2014 óta február 19-én, az első magyar országos főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük a Magyar Ápolók Napját. A Soproni Gyógyközpontban is megemlékeztek a jeles alkalomról, dr. Molnár Sándor PhD főigazgató elismeréssel méltatta a szakdolgozók áldozatos munkáját, majd virággal köszöntötte a kórház ápolási vezetőit és főnővéreit.

Február 14. az epilepszia világnapja

Az Egészségügyi Világszervezet 1997-ben hirdetett világméretű kampányt az epilepsziával kapcsolatos tévhitek eloszlatására, az érintettekkel való szolidaritásra. A betegségben szenvedők védőszentje Szent Bálint, akinek február 14-i születésnapja - a szerelmesek ünnepe mellett - az epilepszia világnapja is.

Együttérzéssel a betegekért

A betegek világnapja alkalmából mutatott be szentmisét február 11-én Varga György kórházlelkész a Kórházkápolnában. A szertartáson a betegek gyógyulásáért, az egészségügyi dolgozók és a lelki segítők odaadó szolgálatáért is imádkoztak.