Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Alattomos kór: a cukorbetegség

A június 27-i cukorbetegek világnapját először 1991-ben rendezték meg azzal a céllal, hogy a diabétesz egyre dinamikusabb terjedésére, veszélyeire és megelőzési módjaira hívják fel a figyelmet a szakemberek.

30 éves a kórházkápolna

30 éve szentelték fel a Soproni Gyógyközpontban található Kórházkápolnát. Az évforduló alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be dr. Pápai Lajos emeritus püspök.

Urológusok tanácskoztak Sopronban

Június 10-én és 11-én a Hotel Sopronban tartotta éves vándorgyűlését a Magyar Urológus Társaság dunántúli szekciója. A kongresszuson az urológiai diagnosztika és sebészet legújabb módszereivel ismerkedhettek meg a szakemberek.

Fiatalok a fiatalokért

Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium diákönkormányzata. A nemes gesztussal a kórház Ifjúságpszichiátriai részlegét támogatták.

A leszokással csak nyerhet!

A Dohányzásmentes Világnapot minden évben május 31-én tartják világszerte. Az idei, „Védd meg a környezetet” jelmondat arra figyelmeztet, hogy a cigaretta készítéséhez felhasznált dohány egész életciklusa során szennyezi a bolygót, és károsítja az élőlények egészségét.

Betegellátás a sürgősségi szemlélet jegyében

Az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság megalakulásának évfordulójára, május 27-ére esik a Sürgősségi Betegellátás Napja. A világnap célja, hogy a lakosság minél szélesebb körével megismertesse az akut ellátórendszer sajátosságait, ezáltal működését hatékonyabbá tegye.