Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

A rendszeres szűrővizsgálat életmentő lehet

Magyarország világviszonylatban első helyen áll a rosszindulatú tüdődaganatok miatti halálozásban. Ezek az elváltozások sokáig nem okoznak tüneteket, így többségében már előrehaladott, nem műthető szakaszban fedezik fel őket.

A dohányzás egészségkárosodást okozhat!

A dohányzás nem csak a daganatos megbetegedések kockázatát növeli. A nikotinnak a függőség kialakulásában betöltött szerepe mellett ma már számos egészségkárosító hatása ismert.

Egy nap a legkisebbekért

Érzékletes szimbólumok - apró talplenyomatok, falatnyi zoknikból álló füzérek, horgolt polipok és lila fénybe burkolózó középületek - hirdetik az év egyik kiemelkedő eseményét, a koraszülöttek világnapját. November 17-én az idő előtt született csöppségek és családjaik kerülnek a figyelem középpontjába.

Folytatódott a háziorvosi konzultáció-sorozat

A gasztroenterológiai betegellátás aktuális kérdéseit vitatatták meg a Soproni Gyógyközpont háziorvosokkal kezdeményezett konzultáció-sorozatának november 16-i találkozóján. A szakmaközi egyeztetések célja, hogy szorosabbá tegyék az alapellátási rendszer és a kórház közötti együttműködést.

Ne legyen tabutéma az inkontinencia!

A Megyeháza dísztermében tartotta soron következő összejövetelét a soproni Alzheimer Café. A rendezvényen az inkontinencia típusairól és diagnosztikájáról tartott informatív előadást Dr. Szikszai Zoltán, a Soproni Gyógyközpont osztályvezető főorvosa.

Milliók életét mentette meg: 100 éves az inzulin

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én rendezik meg világszerte. Több mint 30 éve került a világnapok sorába, az azóta eltelt időszakban a cukorbetegség valódi népbetegséggé vált. Hazánkban 750.000 diagnosztizált diabéteszes van, becslések szerint ugyanennyien lehetnek azok, akik nem tudnak anyagcsere-betegségükről.