Hírek, aktualitások

Fejlesztések a Soproni Gyógyközpontban

A Soproni Gyógyközpont kiemelt fejlesztéseit ismertette Farkas Andrea mb. ápolási igazgató és dr. Kulcsár Dániel mb. orvosigazgató az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

A vese és a női egészség!

A vesebetegség és a női egészség kapcsolata volt a központi témája az idei Vese Világnapnak. A Soproni Gyógyközpontban szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket, emellett dietetikai tanácsadást szerveztek és tájékoztató anyagokkal irányították rá a figyelmet a vesebetegségek megelőzésére.

Látogatási tilalom sajtóközlemény

Az influenzafigyelő szolgálat megyei adataira, valamint a lázzal járó, légúti betegségek megnövekedett számára hivatkozva a Soproni Gyógyközpont
2018. február 22. napjától részleges látogatási tilalmat rendel el, mely érinti az intézmény Szülészet – Nőgyógyászati Összevont Osztályát és Újszülött részlegét.

Köszöntő a Magyar Ápolók Napján

Február 19. a magyar ápolás megteremtőjének, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a Magyar Ápolók Napja. A Soproni Gyógyközpontban több mint 800 szakdolgozót illet a köszönet, a kitüntetett figyelem!

Sajtóközlemény (Balfi Gyógyfürdőkórház, uszoda – üzemszünet)

A Soproni Gyógyközpont tájékoztatja betegeit és fürdővendégeit, hogy a Balfi Gyógyfürdőkórház uszodája vízcsere és karbantartási munkák miatt 2018. február 19-25. közötti időszakban nem üzemel.

Rákellenes világnap: Közös feladat a megelőzés!

2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust.
A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. A világnapot mindig február 4-én tartják, és évente különböző témára fókuszálnak a szervezők. Idén a mozgás szerepe áll a középpontban.