Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Csillapítják a krónikus fájdalmat

Tudja, milyen érzés, ha nagyon fáj a feje vagy a háta? Amikor nem tud lemenni a lépcsőn, mert úgy hasogat a térde? A fájdalom már rövid távon megkeseríti az életünket, ha viszont több hónapja fennáll, akkor az életminőségünket rontja. Ezt igyekeznek kezelni a fájdalomambulancián.

Többféle betegséget terjeszthetnek a kullancsok

A jó idő beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programokat. Erdőjárás, túrázás közben már találkozhatunk kullancsokkal. A vérszívók egy része különböző betegségeket terjeszthet, de megfelelő ismeretek birtokában megelőzhetjük a megfertőződést.

Veszélyes trendek a dohánytermékek fogyasztásában

Az idei Dohányzásmentes Világnapon az Egészségügyi Világszervezet kampánya a fiatalok védelmére hívja fel a figyelmet, akik leginkább ki vannak téve a dohányzás veszélyeinek és az új típusú dohánytermékek csábításának.

Az elhízás számos egészségügyi kockázattal jár

Az obezitás olyan kóros állapot, amely veszélyezteti az egészséget és sokszorosára növeli több súlyos, krónikus betegség kialakulásának esélyét. Megelőzéssel és időben történő kezeléssel azonban az elhízottak egészségét és életminőségét hosszú távon is megőrizhetjük.

Az ápolói hivatás szépségei

Május 12-én ünneplik világszerte az ápolók nemzetközi napját, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója. Ezen alkalomból a soproni kórház ápolók generációjának egyik legidősebb és legfiatalabb tagjával beszélgettünk hivatásukról.

Öt éve működik az addiktológiai rehabilitációs részleg

A Soproni Gyógyközpont Pszichiátriai Osztályának egységeként, 5 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az addiktológiai rehabilitációs részleg a felépülni vágyó szenvedélybetegek számára. Az évfordulóra emlékezve, a kórház és a segítő szolgálatban résztvevő szervezetek képviselői az „együttműködés fáját” ültették el kórházparkban.