Greenfish SE Egyesület gyógyszeradagoló pumpát adományozott a Soproni Gyógyközpont Csecsemő-és Gyermekgyógyászat Osztályának

Egy gyógyszeradagoló pumpa készüléket adományozott a Greenfish SE Egyesület a Soproni Gyógyközpontnak, melynek érteke majdnem négyszázezer forint. Az eszközt Dr. Tóth Gergely Péter Ph.D  osztályvezető főorvos és Gedéné Hadarits Ilona osztályvezető főnővér vette át. Dr. Kovács Gábor Ph.D kezdeményezésére ajándékozta az Egyesület a készüléket a Soproni Gyógyközpontnak.

Dr. Tóth Gergely Péter Ph.D, a Soproni Gyógyközpont  Csecsemő és Gyermekgyógyászat Osztályának osztályvezető főorvosa a személyes találkozás alkalmával köszönetet mondott az adományozásért, valamint kiemelte:
A szóban forgó infúziós pumpa nagy előnye, hogy nagy pontossággal, egész kis mennyiségű gyógyszerek, illetve infúziós adagok adagolhatóak kis súlyú újszülötteknek, koraszülötteknek és  csecsemőknek. A pumpa arra is alkalmas, hogy saját maga kiszámítja az adagolás ütemét, hogy meghatározott idő alatt, meghatározott mennyiségű gyógyszer jusson a betegbe.