Urológia osztály számára adományozás

Vállalkozók és magánszemélyek egy endoscopos torony beszerzésével segítették elő a Soproni Gyógyközpont Urológia Osztály tevékenységét.

A köszönet nyílvánításon részt vett, Csiszár Szabolcs Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Alpolgármestere, a Soproni Gyógyközpont képviseletében Dr. Kulcsár Dániel mb. főigazgató, Farkas Andrea ápolási igazgató, Moser-Bán Katalin mb. gazdasági igazgató helyettes, Dr. Rosta Gábor Urológia osztály osztályvezető főorvosa. Dr. Losonczi Ferenc Soproni Erzsébet Kórházért Alapítványt képviselte.

Az endoscopos torony készülék beszerzési értékéhez tizenhét cég és három magánszemély gyűjtött, melynek összege meghaladja a huszonkét millió forintot. A vállalkozók közel a gép értékének felével támogatták az eszköz beszerzését, a többi költséget a Soproni Gyógyközpont vállalta fel.
Az eszközt Dr. Rosta Gábor, osztályvezető főorvos és Kiss Ildikó osztályvezető főnővér mutatta be.

Dr. Rosta Gábor, osztályvezető főorvos a személyes találkozás alkalmával köszönetében kiemelte:
„A betegeinknek a korábbi merev eszközös vizsgálatok megterheléssel jártak – a fájdalommal ellentétben - a flexibilis eszközzel végzett vizsgálatok gyakorlatilag nem jelentenek megterhelést. Ezen túlmenően a képalkotó rendszer a kiváló képminőség következtében koraibb betegség – elsősorban daganat – felismerését teszi lehetővé és ehhez még hozzájárul a speciális daganat felismerő  rendszer is. „
Khaut András a FÉSZ Zrt. ügyvezető igazgatója kezdeményezésére, támogatták a vállalkozók és a magán személyek a készülékkel a Soproni Gyógyközpontot.