Karácsonyi ünnepséget tartottak a betegeknek a Soproni Gyógyközpontban

A Soproni Gyógyközpont advent harmadik vasárnapján karácsonyváró ünnepséget szervezett a rehabilitációs osztályokon kezelt betegeknek és az intézmény munkatársainak a Várisi úton és a Balfi Gyógyfürdőkórházban. A karácsonyi várakozás időszakában önkéntes középiskolások és gyerekek műsorával segítik az ünnepre hangolódást.

A Várisi úti Rehabilitációs Intézetben és a Balfi Gyógyfürdőkórházban már hagyománya van annak, hogy advent idején együtt ünnepelnek a betegek és a gyógyközpont munkatársai. A rehabilitációs programok sajátossága, hogy hosszabb időt vesznek igénybe, mint az aktív kórházi ellátás. A kezelésre szorulók - sokszor az ország távoli pontjairól - folyamatosan érkeznek az adventi időszakban is.
Az intézmény nevében Farkas Andrea ápolási igazgató köszöntötte az ünnepségen megjelenteket.

A családjuktól távol ünneplő, több hetes rehabilitációs programban résztvevő betegeknek advent harmadik vasárnapján színvonalas, verses-zenés műsorral készült a Széchenyi István Gimnázium diákcsoportja, Molnárné Dukai Éva pedagógus felkészítésében.

Horváth László kórházlelkész ünnepi gondolataival tette bensőségessé a karácsonyi várakozás időszakát. 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja közel húsz gyermek közreműködésével a Balfi Gyógyfürdőkórház betegeinek szereztek felejthetetlen, meghitt perceket.

 

A műsort követően a betegek ünnepi vendéglátásáról gondoskodtak az intézmény munkatársai békés, boldog ünnepet kívánva minden betegüknek!